TPMS do XR?

Sprawy techniczne związane z modelmi serii S, czyli rzędówki 4 cylindrowe - RR, R, XR

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

TPMS do XR?

Postautor: besgatsky » niedziela 10 mar 2019, 23:08

Może nie tania sprawa ale przydatna bardzo. W xrze brakuje mi 2 rzeczy do szczęścia: termometra i czyjników ciśnienia. Regularnie odwiedzam jeden ze sprawdzonych kompresorów ale dobrze było by mieć pod ręką info. Pozatym kompresory na stacjach to każdy inaczej. Jest myk garmina jak poniżej ale obilo mi sie o oczy że nie działa to prawidłowo. Ktoś korzysta z tego lub podobnego rozwiązania? Chodzi o działanie z nawigatorem v.

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/13174 ... U#overview
besgatsky
 
Posty: 21
Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 11:31
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » czwartek 14 mar 2019, 19:20

Termometr jest - co prawda jest to chyba pomiar zaciąganego powietrza do silnika, ale dokładnie zawsze się to pokrywa z temeraturą otoczenia (nie ważne czy silnik nagrzany czy nie).
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 83
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaro7782 » piątek 15 mar 2019, 09:55

Glac pisze:Termometr jest - co prawda jest to chyba pomiar zaciąganego powietrza do silnika, ale dokładnie zawsze się to pokrywa z temeraturą otoczenia (nie ważne czy silnik nagrzany czy nie).


że jak :?: gdzie :?:
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT 90th > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S 30th > R1200GS ADV LC TripleBlack > K1300S > R1200GS LC ADV
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 1075
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » piątek 15 mar 2019, 14:07

no tu 8)

Na górze temp silnika, a na dole powietrza

Obrazek
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 83
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaro7782 » poniedziałek 18 mar 2019, 01:56

chmmm, no faktycznie jest.
powiem Ci, jeździłem trochę kumpla XR-em i tego wzkazania raczej nie miał
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT 90th > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S 30th > R1200GS ADV LC TripleBlack > K1300S > R1200GS LC ADV
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 1075
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: TPMS do XR?

Postautor: Fatan » niedziela 07 lip 2019, 22:22

Też tego u siebie nie mogę znaleźć :(
Fatan
 
Posty: 6
Rejestracja: środa 15 maja 2019, 22:14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Marioo79 » poniedziałek 08 lip 2019, 14:34

Przy uruchomionym motocyklu wciśnij przycisk INFO, wtedy się przełącza na temperaturę.
Marioo79
 
Posty: 51
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » wtorek 09 lip 2019, 09:15

Mariioo79 tak jak mówisz, ale w sumie nie ważne czy uruchamiasz czy włączona stacyjka czy ile tam silnik pracuje - wciskasz przycisk info i pokazuje się to wskazanie temp otoczenia.
Coś czuję, że to jest jakaś opcja lub funkcja po aktualizacji oprogramowania.
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 83
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Marioo79 » wtorek 09 lip 2019, 15:05

Glac Ja mam moto z 2015 roku, ostatnia aktualizację miałem rok temu robioną, więc moim zdaniem nie jest to nic nowego.
Marioo79
 
Posty: 51
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Fatan » środa 10 lip 2019, 10:17

Dzięki Mariioo79 , znalazłem - nie zapuszczałem się w te rejony menu :)
Fatan
 
Posty: 6
Rejestracja: środa 15 maja 2019, 22:14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaquzie » czwartek 05 mar 2020, 18:43

Hej Panowie,

Rozwiązał ktoś kwestię tpmsa do xr'a ?
Zakupiłem pewne na Ali, i o tyle o ile z tylnym problemu nie ma, działa znakomicie, natomiast przedni zawadza o zacisk hamulcowy - znany temat ;)

Pròbowałem 2 rozwiązań tymczasem:
1. Zakup zaworu kątowego (inter cars - wen447512), i zastąpienie nim oryginalnego zaworu, aczkolwiek średnica gwintu zaworu kątowego to ponad 10mm, gdzie oryginalny zawòr ma gwint około 9.6mm), tym samym nie da rady go wkręcić..
2. Dokupienie adaptera kątowego 90 stopni i nakręcenie na oryginalny wentyl - nawet to działa, acz czujnik/adapter jest bardzo blisko zacisku gdy go mija, i wolałbym tak tego nie zostawić..
3. Czekam na dostawę kolejnego adaptera kątowego z tym, że wygiętego na 45 stopni - dam znać

Najlepszą opcją byłby zawòr kątowy (jak w punkcie 1 wyżej), lecz o pasującym gwincie - wtedy mamy ładną sytuacje, tzn. 1 zawòr, bez adaptera, czujnik mijałby zacisk o bezpieczną odległość. Pytanie brzmi więc, czy znacie jakiś pasujący do otworu w feldze zawòr kątowy?
Ew. Może znacie jakiś mały tpms, ktòry pasuje do xr'a w przednim kole, nie zawadzając o zacisk?

Pzdr.
Jaquz
Załączniki
20200303_184626.jpg
20200303_184626.jpg (3.95 MiB) Przeglądany 865 razy
20200305_125524.jpg
20200305_125524.jpg (3.58 MiB) Przeglądany 865 razy
ws_serve_pic.jpeg.jpg
ws_serve_pic.jpeg.jpg (13.66 KiB) Przeglądany 865 razy
20200303_202434.jpg
20200303_202434.jpg (3.19 MiB) Przeglądany 864 razy
W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>
http://sites.google.com/site/jaquzie/
Awatar użytkownika
jaquzie
 
Posty: 81
Rejestracja: niedziela 17 maja 2015, 15:50
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: MWojciech » piątek 12 cze 2020, 17:30

Poczytałem temat i zainspirowaliście mnie i też zakupiłem te czujniki.
W k100 4v pasuje idealnie i nie przeszkadza bo nie ma kątowych wentyli.
Załączniki
103695655_672956510220249_7521943170208230731_n.png
103695655_672956510220249_7521943170208230731_n.png (330.51 KiB) Przeglądany 242 razy
103447087_3349597511726588_4505618059082366095_n.jpg
103447087_3349597511726588_4505618059082366095_n.jpg (27.99 KiB) Przeglądany 242 razy
Awatar użytkownika
MWojciech
 
Posty: 408
Rejestracja: piątek 31 sie 2012, 15:00
Lokalizacja: Szczecin
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaquzie » sobota 13 cze 2020, 19:30

Farciarz ;)
Ja darowałem sobie finalnie temat.. nie znalazłem tpms'a lub zaworòw kątowych do swojego moto (XR Triple black 2019) , ale.. na przyszłość widzę 2 rozwiązania: powròt do GS'a lub zakup nowego XR'a w wersji na 2020 - oba mają czujniki wbudowane ;)
W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>
http://sites.google.com/site/jaquzie/
Awatar użytkownika
jaquzie
 
Posty: 81
Rejestracja: niedziela 17 maja 2015, 15:50
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Wróć do Garaż - seria S

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości