TPMS do XR?

Sprawy techniczne związane z modelmi serii S, czyli rzędówki 4 cylindrowe - RR, R, XR

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

TPMS do XR?

Postautor: besgatsky » niedziela 10 mar 2019, 23:08

Może nie tania sprawa ale przydatna bardzo. W xrze brakuje mi 2 rzeczy do szczęścia: termometra i czyjników ciśnienia. Regularnie odwiedzam jeden ze sprawdzonych kompresorów ale dobrze było by mieć pod ręką info. Pozatym kompresory na stacjach to każdy inaczej. Jest myk garmina jak poniżej ale obilo mi sie o oczy że nie działa to prawidłowo. Ktoś korzysta z tego lub podobnego rozwiązania? Chodzi o działanie z nawigatorem v.

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/13174 ... U#overview
besgatsky
 
Posty: 21
Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 11:31
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » czwartek 14 mar 2019, 19:20

Termometr jest - co prawda jest to chyba pomiar zaciąganego powietrza do silnika, ale dokładnie zawsze się to pokrywa z temeraturą otoczenia (nie ważne czy silnik nagrzany czy nie).
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 80
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaro7782 » piątek 15 mar 2019, 09:55

Glac pisze:Termometr jest - co prawda jest to chyba pomiar zaciąganego powietrza do silnika, ale dokładnie zawsze się to pokrywa z temeraturą otoczenia (nie ważne czy silnik nagrzany czy nie).


że jak :?: gdzie :?:
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S > R1200GS ADV LC
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 896
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » piątek 15 mar 2019, 14:07

no tu 8)

Na górze temp silnika, a na dole powietrza

Obrazek
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 80
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: jaro7782 » poniedziałek 18 mar 2019, 01:56

chmmm, no faktycznie jest.
powiem Ci, jeździłem trochę kumpla XR-em i tego wzkazania raczej nie miał
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S > R1200GS ADV LC
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 896
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: TPMS do XR?

Postautor: Fatan » niedziela 07 lip 2019, 22:22

Też tego u siebie nie mogę znaleźć :(
Fatan
 
Posty: 6
Rejestracja: środa 15 maja 2019, 22:14
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Marioo79 » poniedziałek 08 lip 2019, 14:34

Przy uruchomionym motocyklu wciśnij przycisk INFO, wtedy się przełącza na temperaturę.
Marioo79
 
Posty: 49
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Glac » wtorek 09 lip 2019, 09:15

Mariioo79 tak jak mówisz, ale w sumie nie ważne czy uruchamiasz czy włączona stacyjka czy ile tam silnik pracuje - wciskasz przycisk info i pokazuje się to wskazanie temp otoczenia.
Coś czuję, że to jest jakaś opcja lub funkcja po aktualizacji oprogramowania.
s1000xr
Awatar użytkownika
Glac
 
Posty: 80
Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 17:16
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Marioo79 » wtorek 09 lip 2019, 15:05

Glac Ja mam moto z 2015 roku, ostatnia aktualizację miałem rok temu robioną, więc moim zdaniem nie jest to nic nowego.
Marioo79
 
Posty: 49
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: TPMS do XR?

Postautor: Fatan » środa 10 lip 2019, 10:17

Dzięki Mariioo79 , znalazłem - nie zapuszczałem się w te rejony menu :)
Fatan
 
Posty: 6
Rejestracja: środa 15 maja 2019, 22:14
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time


Wróć do Garaż - seria S

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron