Ogłoszenie globalne

Korzystanie z BBCode dla YouTube.

1. Jeśli wklejacie cały adres kopiując go np. z paska adresu przeglądarki:
Kod: Zaznacz cały
[youtube]https://youtube.com/watch?v=ID_FILMU[/youtube]


2. Jeśli korzystacie z opcji "Udostępnij" pod filmem:
Kod: Zaznacz cały
[youtube-shared]https://youtu.be/ID_FILMU[/youtube-shared]


Wiem że mało elegancko, albowiem zmiana w kodzie jest "zbyt drastyczna", aby robić to w oryginalnym pliku systemu (będzie fakap przy aktualizacji), więc muszę napisać to w formie wtyczki ;) //programista

Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Sprawy techniczne związne z modelami serii R, czyli wszystkie boxery: GS, GS ADV, GS LC, GS ADV LC, R, S, RS, RT, C, CL...

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: zoombi293 » piątek 10 sie 2018, 08:57

Witam mam pytane jak powinno wskazywać spalanie np 5,5 l /100 km ,bo u mnie pokazuje 20,4km/l. Czy można to zmienić samemu czy trzeba programem . Moto sprowadzone z Włoch.
Awatar użytkownika
zoombi293
 
Posty: 12
Rejestracja: wtorek 01 maja 2018, 19:30
Lokalizacja: Maćkowice Podkarpacie
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: Pawełgd » piątek 10 sie 2018, 10:04

Dłużej przytrzymaj przycisk podczas kasowania - powinno przeskoczyć .
Może to dziwne, ale bardziej logiczne jest : ile można przejechać na litrze niż na 100km.
1200
Pawełgd
 
Posty: 94
Rejestracja: środa 10 lut 2016, 18:16
Lokalizacja: Golub-Dobrzyń
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: Docent » piątek 10 sie 2018, 10:20

Moto stało z pracującym silnikiem- może np było regulowane. Pojedziesz- samo się ustawi w/g warunków i sposobu jazdy.
Awatar użytkownika
Docent
 
Posty: 2707
Rejestracja: niedziela 18 sty 2009, 21:47
Lokalizacja: bydgoszcz
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: zoombi293 » piątek 10 sie 2018, 15:21

Próbowałem kasować i przytrzymywać dłużej, nic nie dało od zakupu zrobiłem z 2000 tys km i się nie przestawiło, dzwoniłem do serwisu BMW w Rzeszowie to powiedzieli że przeprogramowanie to koszt od 100zł do 350zł w zależności jak to pójdzie.
Awatar użytkownika
zoombi293
 
Posty: 12
Rejestracja: wtorek 01 maja 2018, 19:30
Lokalizacja: Maćkowice Podkarpacie
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: Tank » piątek 10 sie 2018, 17:02

Zaraz, zaraz... Tobie nie chodzi o skasowanie (wyzerowanie) sredniego spalania, tylko o zmianę parametrow wyswietlania z ilosci km przejecjanych na litrze na ilosc litrow spalonych na 100km? Czy tak? Malo precyzyjny tytul i opis. :)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Obrazek It's a Long Way to Tipperary...
Awatar użytkownika
Tank
 
Posty: 13335
Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 17:05
Lokalizacja: Zgierz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: mlody_erni » piątek 10 sie 2018, 17:13

Zoombi, a co na ten temat mówi instrukcja obsługi?
NIE ROZ DA JE BA NA
R1150 Robert- był i nima :(
R1200 RoberT- w końcu yes :)
Awatar użytkownika
mlody_erni
Pilnuję porządku
Pilnuję porządku
 
Posty: 10839
Rejestracja: niedziela 22 cze 2014, 22:38
Lokalizacja: Krapkowice
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: zbigniew gołowicz » piątek 10 sie 2018, 17:54

Zmiana kodowania licznika
U mnie za darmochę
Moje wyjazdy i naprawy
Bez opisu niech zdjęcia bronią sie same

https://plus.google.com/u/0/photos/1088 ... 627/albums
zbigniew gołowicz
 
Posty: 5718
Rejestracja: środa 20 kwie 2011, 18:34
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: zoombi293 » piątek 10 sie 2018, 23:45

Tylko że ja mieszkam koło Przemyśla a gdzie jest Warszawa.
Awatar użytkownika
zoombi293
 
Posty: 12
Rejestracja: wtorek 01 maja 2018, 19:30
Lokalizacja: Maćkowice Podkarpacie
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: Tank » sobota 11 sie 2018, 01:48

Warszawa? To chyba gszies pomiędzy Widzewem a Ażją... ;)

Bez podpięcia się do interfejsu tego nie zmienisz. Poczytaj temat, jest o tym co mozna przy jego pomocy zrobic i jaki najtaniej kupic.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Obrazek It's a Long Way to Tipperary...
Awatar użytkownika
Tank
 
Posty: 13335
Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 17:05
Lokalizacja: Zgierz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Zmiana wskazań komputera r1200 gs adv 2008r

Postautor: mlody_erni » sobota 11 sie 2018, 06:39

Szybciej będzie dojechać do Warszawy.
NIE ROZ DA JE BA NA
R1150 Robert- był i nima :(
R1200 RoberT- w końcu yes :)
Awatar użytkownika
mlody_erni
Pilnuję porządku
Pilnuję porządku
 
Posty: 10839
Rejestracja: niedziela 22 cze 2014, 22:38
Lokalizacja: Krapkowice
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times


Wróć do Garaż - seria R

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości