Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Sprawy techniczne związne z modelami serii R, czyli wszystkie boxery: GS, GS ADV, GS LC, GS ADV LC, R, S, RS, RT, C, CL...

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Postautor: tomasz_siewiera » czwartek 14 cze 2018, 07:31

Niestety okazało się że moja stacyjka jest w stanie agonalnym więc muszę ją wymienić może ktoś z kolegów miałby, chętnie odkupie

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
tomasz_siewiera
 
Posty: 398
Rejestracja: sobota 28 lut 2015, 15:46

Re: Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Postautor: Docent » czwartek 14 cze 2018, 08:48

Co się stało? Jeśli zużycie eksploatacyjne bębenka zamka to jest to w pełni naprawialne. Objawem jest silne haczenie czasem połączone z niemożnością przełączenia w skrajne pozycje szczególnie blokady.
Styki się praktycznie nie zużywają,za przerwy w dostawie prądu odpowiadają kable i są wymienialne. Stacyjka używana występuje na ogół z zestawem zamków lub jeśli w półce to bez kluczyka..
Awatar użytkownika
Docent
 
Posty: 2354
Rejestracja: niedziela 18 sty 2009, 21:47
Lokalizacja: bydgoszcz

Re: Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Postautor: tomasz_siewiera » piątek 15 cze 2018, 23:46

Docent pisze:Co się stało? Jeśli zużycie eksploatacyjne bębenka zamka to jest to w pełni naprawialne. Objawem jest silne haczenie czasem połączone z niemożnością przełączenia w skrajne pozycje szczególnie blokady.
Styki się praktycznie nie zużywają,za przerwy w dostawie prądu odpowiadają kable i są wymienialne. Stacyjka używana występuje na ogół z zestawem zamków lub jeśli w półce to bez kluczyka..
Niestety wszystkie połączenia są lutowane i same zimne luty, a żeby tego było mało to właśnie rozsypały się te nieszczęsne luty na wyjeździe do Albanii. Na chwilę obecną zmostkowalem przewody na a la złodzieja i jakoś muszę wrócić do kraju, potem trzeba ogarnąć temat syacyjki

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
tomasz_siewiera
 
Posty: 398
Rejestracja: sobota 28 lut 2015, 15:46

Re: Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Postautor: Docent » sobota 16 cze 2018, 10:45

Czyli sprawa jasna- wymienisz kable i załatwione. Nie rozumiem czemu całą stacyjkę chcesz kupować? Potem dwa klucze będziesz woził.
Awatar użytkownika
Docent
 
Posty: 2354
Rejestracja: niedziela 18 sty 2009, 21:47
Lokalizacja: bydgoszcz

Re: Kupię stacyjkę do r 1150 gs

Postautor: tomasz_siewiera » piątek 06 lip 2018, 17:59

Sprawa zakończona sukcesem, zgodnie z podpowiedziami Docenta, wymiana kabli i stacyjka działa jak nowa. Tym razem wszystkie tyrtytki zostały wyrzucone

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
tomasz_siewiera
 
Posty: 398
Rejestracja: sobota 28 lut 2015, 15:46


Wróć do Garaż - seria R

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości