Kontrolka wymiany oleju

Sprawy techniczne związane z modelmi serii S, czyli rzędówki 4 cylindrowe - RR, R, XR

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Marioo79 » środa 13 cze 2018, 16:50

Panowie, mój motocykl właśnie przechodzi przegląd w ASO po 10000 km, jako że olej miałem wymieniony 5000km temu teraz nie będą go wymieniać, ale kontrolkę mi ustawią aby dała znać przy 15000, jeżeli sam będę chciał wymienić olej da się samemu przestawić lub zresetować na kolejne 10000 km ?
Marioo79
 
Posty: 39
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: mave » środa 13 cze 2018, 16:57

Wymiana oleju rok lub 10000 km, żeby ustawić, skasować przypomnienie o przeglądzie - wymianie oleju, moto trzeba podłączyć pod kompa.
... a na koniec napisz o jakim moto piszesz :biggrin
Ostatnio zmieniony środa 13 cze 2018, 18:03 przez mave, łącznie zmieniany 1 raz
Krzysiek
Suzuki B-King i BMW R 1200 GS
Honda Hornet 600
Suzuki DR 650 RSE
MZ ETZ 250
Romet 50
Awatar użytkownika
mave
 
Posty: 2867
Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 20:09
Lokalizacja: San Yntonio SY - Bytom

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Marioo79 » środa 13 cze 2018, 17:01

XR :)
Marioo79
 
Posty: 39
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Kojot » środa 13 cze 2018, 17:20

Da się wszystko zmieniać. Trzeba podpiąć pod interfejs.
R1200GS K25 '08 + WR450F '03
Adventure is not defined by a place or a time, but an attitude.

...................N°432.....................
Obrazek
Awatar użytkownika
Kojot
 
Posty: 3786
Rejestracja: środa 17 maja 2017, 20:42
Lokalizacja: Wodzisław Śląski

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Benek » środa 13 cze 2018, 17:25

To nie jest żadna kontrolka. To komunikat serwisowy. Jeśli madz kłopot z nazewnictwem tak prozaicznych rzeczy to lepiej sam tam nic nie przestawiaj w komputerze.
Awatar użytkownika
Benek
 
Posty: 466
Rejestracja: niedziela 03 gru 2017, 13:31
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Tank » środa 13 cze 2018, 17:43

Myslę ze nazwę tego komunikatu spokojnie mozna podciągnąć pod kontrolkę koniecznosci wymiany oleju. Czepiasz się. :)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Obrazek It's a Long Way to Tipperary...
Awatar użytkownika
Tank
 
Posty: 12755
Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 17:05
Lokalizacja: Zgierz

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Benek » środa 13 cze 2018, 18:37

Taaa, można ale żeby być zrozumiałym trzeba posługiwać się tym samym kodem a nie wymyślać bzdury.
Awatar użytkownika
Benek
 
Posty: 466
Rejestracja: niedziela 03 gru 2017, 13:31
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Marioo79 » czwartek 14 cze 2018, 07:21

Widzę że kolega Benek ma problem z kontrolkami, jakoś większość osób zrozumiało o co Mi chodziło :)
Marioo79
 
Posty: 39
Rejestracja: poniedziałek 05 mar 2018, 17:46

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Kojot » czwartek 14 cze 2018, 08:11

I zaczyna sie zadyma :D
R1200GS K25 '08 + WR450F '03
Adventure is not defined by a place or a time, but an attitude.

...................N°432.....................
Obrazek
Awatar użytkownika
Kojot
 
Posty: 3786
Rejestracja: środa 17 maja 2017, 20:42
Lokalizacja: Wodzisław Śląski

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Tank » czwartek 14 cze 2018, 08:23

Nie sądzę. Moderator czuwa. :)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Obrazek It's a Long Way to Tipperary...
Awatar użytkownika
Tank
 
Posty: 12755
Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 17:05
Lokalizacja: Zgierz

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: sawtom » czwartek 14 cze 2018, 08:31

Też jestem i obserwuję :-)
Yamaha VStar 1100 -> Yamaha Royal Star Venture -> HD Electra Glide -> R1200GSA LC -> K1600GT -> R1200RS -> R1200GS -> S1000XR + HusqTE630
Awatar użytkownika
sawtom
 
Posty: 2565
Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 09:56

Re: Kontrolka wymiany oleju

Postautor: Szaman » czwartek 14 cze 2018, 09:51

W olejaku mogę ustawić Motoscanem komunikat serwisowy, kontrolkę, albo jedno i drugie razem.
Miesiąc przed, dwa, trzy itd, albo 1000km przed albo 1500 km przed itd, albo jedno i drugie.
Może sie to palić, albo migać, na stałe, albo przez krótki czas, pełen wybór.
Tak więc wszyscy mają po trochu rację, zależy od tego jak serwis ustawi sygnalizowanie na zegarach :wink:
VS1400 R1150GS R1200GS
Nic nie jest tak proste, aby nie dało się popsuć.
https://www.bikepics.com/members/wieniek/
Awatar użytkownika
Szaman
 
Posty: 2039
Rejestracja: niedziela 18 paź 2015, 21:05
Lokalizacja: Mińsk Maz


Wróć do Garaż - seria S

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości