Promach dualtool

Sprawy nie związane z konkretnymi modelami...

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Promach dualtool

Postautor: Niedz » środa 13 cze 2018, 13:23

Czy ktos ma jakies doswiadczenia z ich produktami?
Mysle nad tym zestawem:
http://stores.promachdualtool.com/dual-tool-plus/
I do tego ten drobiazg:
http://stores.promachdualtool.com/gs-seat-space-saver/

Tylko jak do tego doliczyc koszt przesylki i przewalutowanie na pln to sie robie juz troche monety :(
Moze ktos w PL to ogarnia?
Awatar użytkownika
Niedz
 
Posty: 76
Rejestracja: środa 20 maja 2015, 10:38
Lokalizacja: 3miasto

Re: Promach dualtool

Postautor: mlody_erni » środa 13 cze 2018, 13:27

NIE ROZ DA JE BA NA
R1150 Robert- był i nima :(
R1200 RoberT- w końcu yes :)
Awatar użytkownika
mlody_erni
Pilnuję porządku
Pilnuję porządku
 
Posty: 9618
Rejestracja: niedziela 22 cze 2014, 22:38
Lokalizacja: Krapkowice

Re: Promach dualtool

Postautor: Niedz » środa 13 cze 2018, 14:49

Dzieki, taka juz mam w wersji alu
Awatar użytkownika
Niedz
 
Posty: 76
Rejestracja: środa 20 maja 2015, 10:38
Lokalizacja: 3miasto

Re: Promach dualtool

Postautor: niewiem » środa 13 cze 2018, 15:10



Ja to zrobiłem samodzielnie. Tak jak tutaj: http://advrider.com/index.php?threads/r ... ge.115021/
Potrzebne dwie śruby M10 z odpowiednio długim odcinkiem niegwintowanym (35mm), dwa kawałki blaszki i 4 wkręty.
Nawet chyba gdzieś to powinno się poniewierać, bo nigdy nie wyrzucam takich patentów. Skąd jesteś?
niewiem
 
Posty: 1546
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków

Re: Promach dualtool

Postautor: Niedz » poniedziałek 09 lip 2018, 09:26

3miasto, jesli masz gotowy zestaw i nie jest Tobie potrzebny....
Awatar użytkownika
Niedz
 
Posty: 76
Rejestracja: środa 20 maja 2015, 10:38
Lokalizacja: 3miasto

Re: Promach dualtool

Postautor: zbigniew gołowicz » poniedziałek 09 lip 2018, 10:10

Do czego to cudo?
Moje wyjazdy i naprawy
Bez opisu niech zdjęcia bronią sie same

https://plus.google.com/u/0/photos/1088 ... 627/albums
zbigniew gołowicz
 
Posty: 5004
Rejestracja: środa 20 kwie 2011, 18:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: Promach dualtool

Postautor: Szaman » poniedziałek 09 lip 2018, 18:36

zbigniew gołowicz pisze:Do czego to cudo?


Jak ktoś ma do akumulatora przyczepione 2 kilometry kabli i osiem ładowarek, to poprzeczna rurka siedzenia nie pozwala na jego zapięcie/zamknięcie :D
VS1400 R1150GS R1200GS
Nic nie jest tak proste, aby nie dało się popsuć.
https://www.bikepics.com/members/wieniek/
Awatar użytkownika
Szaman
 
Posty: 1952
Rejestracja: niedziela 18 paź 2015, 21:05
Lokalizacja: Mińsk Maz

Re: Promach dualtool

Postautor: Niedz » poniedziałek 09 lip 2018, 19:41

Ta kombinacja „uwalnia” odrobine miejsca nad akumulatorem
Awatar użytkownika
Niedz
 
Posty: 76
Rejestracja: środa 20 maja 2015, 10:38
Lokalizacja: 3miasto

Re: Promach dualtool

Postautor: BMW-YES-YES! » poniedziałek 09 lip 2018, 20:48

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: - wciąż nie kumam o sssso chozzzziii, a już zupełnie nie kumam związku 2 śrub M10, dwóch blaszek i 4 wkrętów. :diabel
"Z każdym dniem rośnie liczba tych, których-aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści - musisz całować w doopę i zapalać im szabasowe świece." "By dowiedzieć się kto wami rządzi sprawdźcie kogo nie wolno wam krytykować”!Voltaire
Awatar użytkownika
BMW-YES-YES!
 
Posty: 4957
Rejestracja: piątek 04 wrz 2009, 19:45
Lokalizacja: R1100R, 2 km od K10

Re: Promach dualtool

Postautor: Szaman » poniedziałek 09 lip 2018, 21:08

BMW-YES-YES! pisze::?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: - wciąż nie kumam o sssso chozzzziii, a już zupełnie nie kumam związku 2 śrub M10, dwóch blaszek i 4 wkrętów. :diabel

Byyś miał GS1200 to Byyś wiedział :mrgreen:
Popatrz na to:
https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/grup ... apa/i51555
Jeśli zamiast poprzecznej rurki dasz dwa kruciaczki po bokach, to masz wolne miejsce na akumulatorem (między aku a siedzeniem).
VS1400 R1150GS R1200GS
Nic nie jest tak proste, aby nie dało się popsuć.
https://www.bikepics.com/members/wieniek/
Awatar użytkownika
Szaman
 
Posty: 1952
Rejestracja: niedziela 18 paź 2015, 21:05
Lokalizacja: Mińsk Maz

Re: Promach dualtool

Postautor: MarioSwd » wtorek 10 lip 2018, 01:36

Ale co to zmieni przecież do tych przewodów od aku można dostać się nie koniecznie zaraz obok klem. Poza tym oprócz samych ładowarek to lepiej jest się podpiąć żeby czerpać prąd pod oryginalne gniazdo din, wtedy mamy pewność że jak wyłączysz moto to odetnie go listwa can i nie będzie nam rozładowywać akumulatora. Też nie kumam o co chodzi w tej modyfikacji, chyba że ktoś chce podpiąć przewody grubości palca dodatkowo do tych co są do aku podłączone, ale po co?
Komar 74' - w trakcie renowacji:)
VT600
GSX 750F
DL-650
K1200GT^06
R1200GS ^11

Diagnostyka GS 911 Wodzisław Śląski i okolice.
Awatar użytkownika
MarioSwd
 
Posty: 834
Rejestracja: środa 17 cze 2015, 13:31
Lokalizacja: Wodzisław Śląski - Radlin

Re: Promach dualtool

Postautor: niewiem » wtorek 10 lip 2018, 07:13

Nie chodzi o same przewody od akumulatora, a o przestrzeń nad nim. Po eliminacji poprzeczki zyskuje się odrobinę miejsca i bezpośrednio na akumulatorze można coś zamontować.

Ja to wykonywałem na potrzeby instalacji ogromnego akumulatora Odyssey PC535.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
niewiem
 
Posty: 1546
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków

Re: Promach dualtool

Postautor: Niedz » wtorek 10 lip 2018, 07:21

Usuniecie poprzeczki i zastapienie jej krotkimi ‚bolcami’ umozliwia wygospodarowanie odrobiny miejsca pomiedzy akumulatorem a kanapa.
Jeden w to miejsce moze upchac kable, ladowarki, przetwornice, dodatkowe narzędzia a ktos inny waciki....
Awatar użytkownika
Niedz
 
Posty: 76
Rejestracja: środa 20 maja 2015, 10:38
Lokalizacja: 3miasto


Wróć do Garaż ogólny

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości