W związku z tym że w sieci nie ma zbyt wielu informacji na temat w/w działań postanowiłem przybliżyć temat takowej przeróbki bazując na swoich doświadczeniach.
Na początku warto przybliżyć różnice pomiędzy wersją cywilną a policyjną:
-z tych oczywistych to :
- brak tylnej kanapy , która została zastąpiona kuferkiem w którym montowana jest radiostacja (zostaje ona zawsze zdemontowana przez Policję lub inne służby przed sprzedażą)
- wąskie kufry boczne występujące tylko w wersjach RT-P zdejmowane po odkręceniu śrub znajdujących się wewnątrz kufrów (w moim mniemaniu bardzo wygodne w czasie przeciskania się w korkach ponieważ motocykl
jest tej samej szerokości z przodu i z tyłu)
- gmole przednie przystosowane do montażu syreny po prawej stronie (bardzo dobrze chronią motocykl przed zniszczeniem plastików w czasie upadku)
-uchwyty montażowe do świateł stroboskopowych nad lusterkami
- tych mniej oczywistych:
- drugi akumulator zabudowany w schowku po prawej stronie (po jego demontażu zyskujemy pojemny schowek - większy niż w wersji cywilnej)
- zmienione przełożenia w skrzyni biegów (skutkiem tego jest przyspieszenie do 100 w 3,3 sek a nie w 3,9 sek)
- zawory wydechowe są ustawiane na 0,35 a nie jak w standardowym silniku na 0,3
- dodatkowy wentylator na chłodnicy oleju włączający się automatycznie po osiągnięciu granicznej temperatury
- zmieniona wiązka elektryczna (dostosowana pod montaż dodatkowego osprzętu...ale o tym później)
- stelaż kufrów mocowany w miejscu podnóżków pasażera tworzący gmol tylni
Można w niektórych motocyklach spotkać się z otworami po śrubach i elementach montażowych w kilku miejscach tzn.: pod szybą, na baku, w obudowach lusterek (miejsce wycinane pod uchwyty świateł stroboskopowych), w panelu zadupka oraz na panelu środkowym baku paliwa.
Tyle o róznicach.
PRZEBUDOWA
Na początek warto zgromadzić części, które będą nam potrzebne( a nie zawsze są dostępne na rynku używek):
- kanapa pasażera
- podnóżki pasażera
- tylni błotnik
- uchwyt pasażera wraz z płytą pod kufer centralny (BMW bądź SW-Motech)
- obudowy lusterek
Przebudowę można wykonać na 2 sposoby:
1: wszystko z w/w rzeczy kupujemy i wymieniamy
2: część rzeczy kupujemy, a część przywracamy do stanu jak w wersji cywilnej.
Moją przebudowę zacząłem od zdemontowania wszystkich paneli, aby móc zdemontować wiązkę elektryczną (odpowiedzialną za obsługę radia oraz dodatkowego oświetlenia) oraz pozostałych sterowników od CB oraz świateł. Sam demontaż tych elementów nie jest trudny i można samemu wykonać go w garażu. Wszystko polega na powycinaniu opasek mocujących oraz odkręceniu kilku śrub od uchwytów. Wiązka ta łączy się w 3 miejscach z instalacja motocykla: przy lampie głównej, klaksonie oraz akumulatorze. Te miejsca należy rozlutować/rozkręcić i zaizolować. Jako, że nie jestem elektrykiem, pozostałe elementy, które należy usunąć z instalacji przekazałem fachowcowi do demontażu (wiązka do drugiego akumulatora oraz kilka innych kostek od policyjnych akcesoriów).
Gdy wróci motocykl do domu będę kontynuował moją opowieść
CDN