Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Sprawy techniczne związane z modelmi serii S, czyli rzędówki 4 cylindrowe - RR, R, XR

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: Strzala185 » wtorek 08 wrz 2020, 21:44

Witam.
Czy orientuje się ktoś jak aktywować tryb dynamic pro w S1000XR?
Awatar użytkownika
Strzala185
 
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 15:54
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: jaro7782 » wtorek 08 wrz 2020, 23:20

pod siedziskiem kierowcy, czerwona kość do wpięcia w gniazdo w wiązce elektrycznej
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT 90th > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S 30th > R1200GS ADV LC TripleBlack > K1300S > R1200GS LC ADV / Yamaha GP1800 SVHO
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 1111
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: Strzala185 » środa 09 wrz 2020, 21:41

jaro7782 pisze:pod siedziskiem kierowcy, czerwona kość do wpięcia w gniazdo w wiązce elektrycznej


To akurat wiem, pytanie jaka funkcje pełni czerwona kość, ma zwierać, rozwierać, ile ma pinów, jak ją zrobić, czy gdzie kupić?
Awatar użytkownika
Strzala185
 
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 15:54
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: jaro7782 » środa 09 wrz 2020, 22:08

kość dwu pinowa, do kupienia w ASO - nie jest droga, chyba nie całe 100pln.
nr.org. kości - 12 52 7 727 856
Ostatnio zmieniony środa 09 wrz 2020, 22:26 przez jaro7782, łącznie zmieniany 1 raz
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT 90th > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S 30th > R1200GS ADV LC TripleBlack > K1300S > R1200GS LC ADV / Yamaha GP1800 SVHO
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 1111
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: Strzala185 » środa 09 wrz 2020, 22:19

jaro7782 pisze:kość dwu pinowa, do kupienia w ASO - nie jest droga, chyba nie całe 100pln.


Ma za zadanie zwierać?
Awatar użytkownika
Strzala185
 
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 15:54
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: jaro7782 » środa 09 wrz 2020, 22:29

Strzala185 pisze:
jaro7782 pisze:kość dwu pinowa, do kupienia w ASO - nie jest droga, chyba nie całe 100pln.


Ma za zadanie zwierać?


nie wiem, nie mierzyłem tego, ale na pewno zwiera dwa piny - sygnał może iść też przez rezystor odpowiedniej wartości
elektr. VAG diag.
BMW K1300S 30th Anniversary
F800ST > K1300R > R1200RT 90th > K1300R > K1300S > K1600GT > K1300S 30th > R1200GS ADV LC TripleBlack > K1300S > R1200GS LC ADV / Yamaha GP1800 SVHO
Awatar użytkownika
jaro7782
 
Posty: 1111
Rejestracja: niedziela 08 mar 2015, 12:26
Lokalizacja: Wschowa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: sawtom » środa 09 wrz 2020, 23:03

Raczej zwykła zworka, zero rezystancji. To nie jest magiczny chip który aktywuje mapy, tylko służy do zablokowania możliwości przełączenia na opcje pro już wcześniej aktywowane w konfiguracji motocykla.
Stosowane np. w okresie pierwszych 1000 km, kiedy do chwili przeglądu nie powinno się zdaniem producenta jeździć na mapach pro.
Yamaha VStar 1100 -> Yamaha Royal Star Venture -> HD Electra Glide -> R1200GSA LC -> K1600GT -> R1200RS -> R1200GS -> S1000XR + HusqTE630 -> G310GS + F850GSA
Awatar użytkownika
sawtom
Pilnuję porządku
Pilnuję porządku
 
Posty: 2770
Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 09:56
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: wnusio » czwartek 10 wrz 2020, 10:06

Potwierdzam, jest to zwykła zworka. Mógłbyś równie dobrze użyć spinacza ;) (powierzone przez pracownika ASO)
Awatar użytkownika
wnusio
 
Posty: 18
Rejestracja: wtorek 12 kwie 2016, 12:49
Lokalizacja: Bydgoszcz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: Strzala185 » czwartek 10 wrz 2020, 11:27

Dzięki za info :) Jak dobrze pójdzie to w weekend ogarnę i dam znać.
Awatar użytkownika
Strzala185
 
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 15:54
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Aktywacja Dynamic Pro s1000XR

Postautor: Strzala185 » wtorek 15 wrz 2020, 19:32

wnusio pisze:Potwierdzam, jest to zwykła zworka. Mógłbyś równie dobrze użyć spinacza ;) (powierzone przez pracownika ASO)


Potwierdzam, działa.
Awatar użytkownika
Strzala185
 
Posty: 10
Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 15:54
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time


Wróć do Garaż - seria S

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości