Sena 10U do c3 pro

Kupiłeś coś ciekawego i chcesz podzielić się opinią na ten temat - tu możesz to zrobić.

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Staszek.S » piątek 28 lut 2020, 06:51

A wez podepnij najpierw interkom do komputera kabelkiem i poprzez aplikacje wyłącz automatyczne strojenie. U mnie na początku też działało jak chciało i najczęściej ustawialo mi stacje o. dyrektora... Po tej zmianie jest idealnie ;)
Staszek.S
 
Posty: 248
Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 14:55
Lokalizacja: Wrocław (okolice)
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: python28 » piątek 28 lut 2020, 23:58

Spróbuję, ale bardziej chodzi mi o to że jak już znajdzie sygnał to ten sygnał na tyle słaby jest że słuchać się tego nie da
python28
 
Posty: 177
Rejestracja: piątek 07 sie 2015, 22:18
Lokalizacja: Ropczyce
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Spili » niedziela 01 mar 2020, 14:00

Właśnie zrobiłem update swoich 2 kasków...
Są nowe romy...

v2.0.1October 4, 2019
Support for iOS 13

v2.0November 15, 2018
HD Voice support
GPS Pairing Mode support
Bluetooth Intercom Audio Multitasking support
FM Sharing support
Audio Source Priority support
Simplified the Configuration Menu
Improved volume control
BEZPIECZNIE nie znaczy POWOLI...

BMW GTL '18
HONDA ST 1300 Pan European '02
Awatar użytkownika
Spili
 
Posty: 124
Rejestracja: czwartek 17 maja 2018, 15:27
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: python28 » niedziela 01 mar 2020, 14:17

Ja te mam zaktualizowane ale radio FM jak działało słabo tak nadal działa bardzo słabo. Być może to kwestia mojej okolicy i tutaj po prostu jest słaby zasięg.
python28
 
Posty: 177
Rejestracja: piątek 07 sie 2015, 22:18
Lokalizacja: Ropczyce
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Spili » niedziela 01 mar 2020, 16:07

python28 pisze:Ja te mam zaktualizowane ale radio FM jak działało słabo tak nadal działa bardzo słabo. Być może to kwestia mojej okolicy i tutaj po prostu jest słaby zasięg.


Przez ostatnie lata jeździłem w Schuberth C3, potem i teraz w C3Pro w zestawach dedykowanych. Te w kołnierzu.
W C3 zasięg FM był akceptowalny tylko w mieście.
Jak w C3 Pro dodali anteny do skorupy kasku to zauważanie się poprawił zasięg BT ale z FM było niewiele lepiej.

Tutaj z Senie JEST lepiej w porównaniu do SRCS ale szału nie ma...
Generalnie nie spodziewajmy się super zasięgu stereo FM z antenką która ma 4 cm długości...
Cudów ni ma ;)
BEZPIECZNIE nie znaczy POWOLI...

BMW GTL '18
HONDA ST 1300 Pan European '02
Awatar użytkownika
Spili
 
Posty: 124
Rejestracja: czwartek 17 maja 2018, 15:27
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: python28 » niedziela 01 mar 2020, 16:11

Generalnie to się nie spodziewam, ale jak pojawiają się głosy że radio fm chodzi dobrze a ja sobie coś wymyślam to zaczynam szukać co u mnie jest nie tak.
python28
 
Posty: 177
Rejestracja: piątek 07 sie 2015, 22:18
Lokalizacja: Ropczyce
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: koala » wtorek 10 mar 2020, 14:34

python28 pisze:Ja te mam zaktualizowane ale radio FM jak działało słabo tak nadal działa bardzo słabo. Być może to kwestia mojej okolicy i tutaj po prostu jest słaby zasięg.


Generalnie radio FM dziala slabo - tzn zasieg potrafi gubic to fakt. Ja jezdze duzo z domu do pracy i z powrotem. Znalazlem jakies 2 stacje ktore najlepiej z zasiegiem i ogolnie jest ok. Oczywiscie za takie pieniadze spodziewalbym sie jednak ze bedzie zdecydowanie lepiej. Jak jezdze autem to nigdy z falami problemu nie ma - no ale tam pewnie wieksza antena itp.
Ktos tez pisal ze pomoc moze wylaczenie ustawienia dzieki ktoremu nastepuje zmiana czestotliwosci chyba - wtedy kiedy znajdzie silniejszy sygnal tejh stacji chyba - nie pamietam jak to sie nazywalo - u mnie to nic nie zmienilo.
-------------
K1200S - 2007
koala
 
Posty: 109
Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2018, 12:36
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Staszek.S » wtorek 10 mar 2020, 15:41

Ja to pisałem i zmiana jest bardzo duża na plus...
To się nazywa w menu Auto Frequency.. trzeba wyłączyć...
Kręcę się zazwyczaj w okolicach Wrocka i silnych stacji mam co najmniej kilkanaście...Tych słabszych więcej.
Wcześniej, z włączonym AF, faktycznie zrrywało, przestawiało i tylko różańca można było stabilnie słuchać:)

Coś musicie mieć skopane... może z anteną , może z firmware...
Staszek.S
 
Posty: 248
Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 14:55
Lokalizacja: Wrocław (okolice)
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: python28 » środa 11 mar 2020, 17:50

Kręcisz się koło Wrocławia czyli masz stację na stacji i radio bez anteny by to odbierało. Ja mieszkam na podkarpaciu i raczej nadajników blisko nie mam, radio odbiera raczej cieniutko i myślę że to nie ma nic wspólnego z softem po prostu brak anteny robi swoje.
python28
 
Posty: 177
Rejestracja: piątek 07 sie 2015, 22:18
Lokalizacja: Ropczyce
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: spider_st » czwartek 30 kwie 2020, 21:57

Panowie, a może ktoś się orientuje jak sparować SC10UA z Cardo FREECOM4. Próbowałem już chyba wszystkich konfiguracji ale efekt żaden.
spider_st
 
Posty: 4
Rejestracja: piątek 06 sty 2017, 10:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Karolla » niedziela 31 maja 2020, 17:37

Witam,
Może ktoś pomoże mi z sc10ua...bo kombinuję już drugi dzień i za nic nie mogę sparować z telefonem. :mur Zgodnie z instrukcją przytrzymuje "+-" przez 10 sekund...zaczyna wtedy pulsacyjnie świecić czerwona i niebieska dioda, wtedy szukam przez bluetooth urządzenia na telefonie...w dostępnych urządzeniach wyskakuje mi SC10U v2.0.1 klikam parowanie i na tym koniec... wyskakuje mi komunikat "nie można sparować"....i tak na okrągło :mur Co źle robię ? Będę wdzięczna za pomoc.
P.S. Mój telefon to Huawei P20Pro (nie wiem czy to ma znaczenie)
W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters
Karolla
 
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 31 maja 2020, 17:25
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Spili » niedziela 31 maja 2020, 18:33

Karolla pisze:Witam,
Może ktoś pomoże mi z sc10ua...bo kombinuję już drugi dzień i za nic nie mogę sparować z telefonem. :mur Zgodnie z instrukcją przytrzymuje "+-" przez 10 sekund...zaczyna wtedy pulsacyjnie świecić czerwona i niebieska dioda, wtedy szukam przez bluetooth urządzenia na telefonie...w dostępnych urządzeniach wyskakuje mi SC10U v2.0.1 klikam parowanie i na tym koniec... wyskakuje mi komunikat "nie można sparować"....i tak na okrągło :mur Co źle robię ? Będę wdzięczna za pomoc.
P.S. Mój telefon to Huawei P20Pro (nie wiem czy to ma znaczenie)


No to źle robisz :)
W kasku wchodzisz w menu i doklikujesz się pozycji gdzie babka mówi "Phone Pairing"
I dopiero z tej pozycji podłączasz telefon.
BEZPIECZNIE nie znaczy POWOLI...

BMW GTL '18
HONDA ST 1300 Pan European '02
Awatar użytkownika
Spili
 
Posty: 124
Rejestracja: czwartek 17 maja 2018, 15:27
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Karolla » niedziela 31 maja 2020, 21:08

Spili pisze:
Karolla pisze:Witam,
Może ktoś pomoże mi z sc10ua...bo kombinuję już drugi dzień i za nic nie mogę sparować z telefonem. :mur Zgodnie z instrukcją przytrzymuje "+-" przez 10 sekund...zaczyna wtedy pulsacyjnie świecić czerwona i niebieska dioda, wtedy szukam przez bluetooth urządzenia na telefonie...w dostępnych urządzeniach wyskakuje mi SC10U v2.0.1 klikam parowanie i na tym koniec... wyskakuje mi komunikat "nie można sparować"....i tak na okrągło :mur Co źle robię ? Będę wdzięczna za pomoc.
P.S. Mój telefon to Huawei P20Pro (nie wiem czy to ma znaczenie)


No to źle robisz :)
W kasku wchodzisz w menu i doklikujesz się pozycji gdzie babka mówi "Phone Pairing"
I dopiero z tej pozycji podłączasz telefon.


Robię jak niżej i niestety nie mogę doklikać się Pani, która mówi "Phone Pairing" :roll: Obrazek
W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters
Karolla
 
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 31 maja 2020, 17:25
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: mave » niedziela 31 maja 2020, 21:32

Może spróbuj zgodnie z tym...
_20200531_212952.JPG
_20200531_212952.JPG (132.69 KiB) Przeglądany 513 razy
Krzysiek
Suzuki B-King i BMW R 1200 GS
Honda Hornet 600
Suzuki DR 650 RSE
MZ ETZ 250
Romet 50
Awatar użytkownika
mave
 
Posty: 3856
Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 20:09
Lokalizacja: San Yntonio SY - Bytom
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Karolla » poniedziałek 01 cze 2020, 00:18

mave pisze:Może spróbuj zgodnie z tym...
_20200531_212952.JPG


Dziękuję bardzo udało się wg Twojego opisu :yahooo
Dzięki wielkie! :)
W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters
Karolla
 
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 31 maja 2020, 17:25
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Gizzy » poniedziałek 01 cze 2020, 00:57

To teraz biegusiem do Powitalni, myk, myk, myk i dziękuj btw, że klemy nie trzeba zmieniać.
W opinii ważnych ludzi: Forumowy Idiota. Samoocena: Nieustannie w drodze do Szczaworyżu.
F800GT->MTS 1200S DVT, R1100S
Ceterum censeo Carthaginem delendam esse [abym nie musiał na koniec każdego postu dopisywać] ;)
Tajnos Agentos Numeros 385
Awatar użytkownika
Gizzy
 
Posty: 5306
Rejestracja: wtorek 21 sty 2014, 22:01
Lokalizacja: Wrocek
Has thanked: 13 times
Been thanked: 45 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: mave » poniedziałek 01 cze 2020, 09:38

Karolla pisze:
mave pisze:Może spróbuj zgodnie z tym...
_20200531_212952.JPG


Dziękuję bardzo udało się wg Twojego opisu :yahooo
Dzięki wielkie! :)

...no i fajnie że się udało :good

...telefon jaki masz to już wiemy :hapy jakiego interkomu używasz i że już działa, też wiemy :hapy domyslamy się jaki masz kask :hapy (na podstawie interkomu) ale nie ma jak wywnioskować na jakim moto jeździsz i z jakiego rejonu świata jesteś :diabel może napiszesz co i jak, w dziale "Powitalnia" ...
Krzysiek
Suzuki B-King i BMW R 1200 GS
Honda Hornet 600
Suzuki DR 650 RSE
MZ ETZ 250
Romet 50
Awatar użytkownika
mave
 
Posty: 3856
Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 20:09
Lokalizacja: San Yntonio SY - Bytom
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Re: Sena 10U do c3 pro

Postautor: Damass » wtorek 15 wrz 2020, 09:47

Jak wygląda sprawa ewentualnej gwarancji w Louis.
Czy gdzieś u nas można kupić SC10UA w podobnej cenie jak w Louis ?
Damass
 
Posty: 12
Rejestracja: piątek 17 sie 2018, 21:31
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poprzednia

Wróć do Recenzje ubrań/kasków/akcesoriów itp.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości