Ogłoszenie globalne

Korzystanie z BBCode dla YouTube.

1. Jeśli wklejacie cały adres kopiując go np. z paska adresu przeglądarki:
Kod: Zaznacz cały
[youtube]https://youtube.com/watch?v=ID_FILMU[/youtube]


2. Jeśli korzystacie z opcji "Udostępnij" pod filmem:
Kod: Zaznacz cały
[youtube-shared]https://youtu.be/ID_FILMU[/youtube-shared]


Wiem że mało elegancko, albowiem zmiana w kodzie jest "zbyt drastyczna", aby robić to w oryginalnym pliku systemu (będzie fakap przy aktualizacji), więc muszę napisać to w formie wtyczki ;) //programista

BMW Navigator VI

Kupiłeś coś ciekawego i chcesz podzielić się opinią na ten temat - tu możesz to zrobić.

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Re: BMW Navigator VI

Postautor: donia » wtorek 08 sty 2019, 00:03

Mie yeż na początku putał kilka razy o lokalizację. Później przestał. Albo złapał na dobre fixa, albo się naładował.
Takie są moje przypuszczenia.

pzdrv,
donia
=Wrocław=
IksEr
Awatar użytkownika
donia
 
Posty: 24
Rejestracja: niedziela 23 wrz 2018, 17:52
Lokalizacja: Wrocław
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Tank » wtorek 08 sty 2019, 08:25

donia pisze:Mie yeż na początku putał kilka razy [.....] Później przestał. Albo złapał na dobre fixa, albo się naładował.
Takie są moje przypuszczenia.

pzdrv,
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem o czym piszesz i czy chcę to wiedziec... ;) :D

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Obrazek It's a Long Way to Tipperary...
Awatar użytkownika
Tank
 
Posty: 13338
Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 17:05
Lokalizacja: Zgierz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Grześku » piątek 11 sty 2019, 16:36

Zostawiając Navi w motorze, wyszedłem z założenia, że będąc podłączona do 'systemu' nie musi być specjalnie ładowana...
Ku memu zdziwieniu okazało się, że od końca października do dziś poziom baterii spadł do zera.

Chcąc mieć Navigatora "pod prądem", trzeba o tym pamiętać :cool
K1600 GTL '17
Yamaha Stratoliner 1900 '08
Honda VTX 1300 '06
MZ 250 '84
Awatar użytkownika
Grześku
 
Posty: 36
Rejestracja: środa 07 lut 2018, 14:38
Lokalizacja: Świdnik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: 0xFF » piątek 11 sty 2019, 18:02

Tank pisze:
donia pisze:Mie yeż na początku putał kilka razy [.....] Później przestał. Albo złapał na dobre fixa, albo się naładował.
Takie są moje przypuszczenia.

pzdrv,
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem o czym piszesz i czy chcę to wiedziec... ;) :D

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Jeż go putał kilka razy.
Czytaj ze zrozumieniem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0xFF
 
Posty: 253
Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 02:25
Lokalizacja: Kwidzyn
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: ParaGrzegorz » sobota 12 sty 2019, 12:50

0xFF pisze:
Tank pisze:
donia pisze:Mie yeż na początku putał kilka razy [.....] Później przestał. Albo złapał na dobre fixa, albo się naładował.
Takie są moje przypuszczenia.

pzdrv,
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem o czym piszesz i czy chcę to wiedziec... ;) :D

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


Jeż go putał kilka razy.
Czytaj ze zrozumieniem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Śmiejecie się. Koledze się t z k pomyliło.

______________
Pozdrawiam,
GB
Pozdrawiam

............................
Obecnie: R1200GS
Wcześniej: Simson, DL650
Awatar użytkownika
ParaGrzegorz
 
Posty: 1879
Rejestracja: wtorek 09 cze 2009, 20:16
Lokalizacja: Wrocław
Has thanked: 14 times
Been thanked: 1 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Spili » sobota 12 sty 2019, 18:35

Grześku pisze:Zostawiając Navi w motorze, wyszedłem z założenia, że będąc podłączona do 'systemu' nie musi być specjalnie ładowana...
Ku memu zdziwieniu okazało się, że od końca października do dziś poziom baterii spadł do zera.

Chcąc mieć Navigatora "pod prądem", trzeba o tym pamiętać :cool


No to mnie nieco pocieszyłeś.. ;)
Że to nie tylko u mnie tak żre baterię nic nie robiąc...

Poprzednia navi -TomTom Rider - p[rzez całą zimę może straciła z 10% baterii.
Nie wiem na co ten prąd im idzie...
BEZPIECZNIE nie znaczy POWOLI...

BMW GTL '18
HONDA ST 1300 Pan European '02
Awatar użytkownika
Spili
 
Posty: 63
Rejestracja: czwartek 17 maja 2018, 15:27
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: aadamuss » niedziela 20 sty 2019, 20:13

Nadal mam problem ze zmieniającymi się ekranami. W serwisie twierdzą, że wiedzą o tym i trzeba czekać na poprawę. Robił już ktoś coś z tym ? Zimową porą jeżdżę z navigatorem w samochodzie i czasami nic nie idzie z tym zrobić. Wgrałem dziś najnowszy soft i zobaczę co będzie dalej. pozdr adam
Awatar użytkownika
aadamuss
 
Posty: 998
Rejestracja: poniedziałek 09 lis 2015, 23:13
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: bigboykr » niedziela 20 sty 2019, 20:44

Zmiana softu chyba nie pomoże. Ja miałem problem, bo nie chciał się uruchomić, restartował się. Upgrade ostatni nic nie poprawił. Jak działał to przełączał ekrany lub próbował przewijać mapę. Oddałem w ASO i po paru dniach dostałem nówkę sztukę. Zrobi się cieplej to sprawdzę na moto. Poza moto na tą chwilę jest ok.
--
R1200GSA'17
Awatar użytkownika
bigboykr
 
Posty: 36
Rejestracja: niedziela 06 sie 2017, 09:31
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: arqs » niedziela 10 lut 2019, 19:51

Wg mnie to wina ekranu, a nie softu. Precyzyjniej to digitizera odpowiedzialnego za dotyk. Pręży gdzieś i wywołuje naciskanie ekranu bez naciskania.
Awatar użytkownika
arqs
 
Posty: 304
Rejestracja: sobota 09 sty 2016, 20:16
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Bilobil » poniedziałek 11 lut 2019, 08:30

Witam.
Podepnę się pod temat.
Jak wyglada sprawa z gwarancja na nowego Navigatora ? Nie mam paragonu a navi kupiona za miedzą.
Dziękuje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Bilobil
 
Posty: 102
Rejestracja: czwartek 13 lip 2017, 13:30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: bigboykr » poniedziałek 11 lut 2019, 13:42

Skontaktuj się z serwisem Garmina na PLhttps://www.garmin.com/pl-PL/company/contact/ tam zapytaj. Generalnie do gwarancji oni nigdy nie potrzebowali dokumentu zakupu. Za to oryginalne pudełko, kable itp to już i owszem.
Wtedy będziemy wiedzieć na czym się stoi.
--
R1200GSA'17
Awatar użytkownika
bigboykr
 
Posty: 36
Rejestracja: niedziela 06 sie 2017, 09:31
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Bilobil » poniedziałek 11 lut 2019, 14:43

Już wiem. Jak zakupimy urządzenie poza Polska jest tylko 1 rok gwarancji i to nie jest oczywiste, ze okres gwarancji biegnie od I rejestracji w sieci. Liczy się czas dystrybucji który ustalany jest po numerze urządzenia. Troszkę to dla mnie niezrozumiałe ale taki kraj.
Dziękuje za pomoc


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Bilobil
 
Posty: 102
Rejestracja: czwartek 13 lip 2017, 13:30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: aadamuss » poniedziałek 11 lut 2019, 19:03

Jak sprawdzić datę pierwszej rejestracji Garmina?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
aadamuss
 
Posty: 998
Rejestracja: poniedziałek 09 lis 2015, 23:13
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Bilobil » wtorek 12 lut 2019, 07:43

aadamuss pisze:Jak sprawdzić datę pierwszej rejestracji Garmina?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Podobno po nr seryjnym na infolinii Garmina są w stanie ustalić.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Bilobil
 
Posty: 102
Rejestracja: czwartek 13 lip 2017, 13:30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Luzak » niedziela 24 mar 2019, 15:37

Luzak pisze:Czy u Was też za każdym razem jak włączacie pyta o kraj lokalizacji pod tytułem "wybierz ustawienia lokalne"?


Po pierwszym odpaleniu na moto komunikat przestał się pojawiać - poznała się z motocyklem i jej przeszło.

Przy okazji: czy stosujecie jakieś osłony przeciwsłoneczne? Sprawdzają się?
Awatar użytkownika
Luzak
 
Posty: 199
Rejestracja: niedziela 18 lut 2018, 17:05
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: MaciejM » niedziela 24 mar 2019, 16:20

Po ostatniej aktualizacji softu i map, navi przestała do mnie gadać. Nawiguje, ale tylko wizualnie. Nie podaje komend głosowych. Przegladnalem wszystkie ustawienia i nic. Może ktoś już miał taką przypadłość i wie co z tym zrobić.
Maciej
Suzuki DL 650 V-Strom=>BMW R1200 GS
=>BMW R1200GS ADV '13 90 Jahre BMW Motorrad
BMW Klub Polska Motocykle karta nr 0366

Za dobre uczynki zawsze, kiedyś zostaniemy ukarani .....
Awatar użytkownika
MaciejM
 
Posty: 767
Rejestracja: środa 08 lip 2015, 02:26
Lokalizacja: Rybnik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: niewiem » niedziela 24 mar 2019, 17:54

MaciejM pisze:Po ostatniej aktualizacji softu i map, navi przestała do mnie gadać. Nawiguje, ale tylko wizualnie. Nie podaje komend głosowych. Przegladnalem wszystkie ustawienia i nic. Może ktoś już miał taką przypadłość i wie co z tym zrobić.


Może usunęło parowania? Łączy się z kaskiem?
Od tego bym zaczął.
Jeśli się łączy, to posprawdzaj ustawienia (a konkretnie "Automatyczne komunikaty głosowe")
Jak nie pomoże, to hard reset.
niewiem
 
Posty: 1701
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: aadamuss » poniedziałek 25 mar 2019, 19:39

Mam/miałem osłonę i jeśli korzystasz z nawigacji tyko na Moto to możnaza założyć/ coś tam daje. Przy korzystaniu z navi w aucie kłopotliwe jest przekładanie z osłoną i tutaj jest, że miałem :-)

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
aadamuss
 
Posty: 998
Rejestracja: poniedziałek 09 lis 2015, 23:13
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: artex » poniedziałek 25 mar 2019, 20:40

Grześku pisze:Zostawiając Navi w motorze, wyszedłem z założenia, że będąc podłączona do 'systemu' nie musi być specjalnie ładowana...
Ku memu zdziwieniu okazało się, że od końca października do dziś poziom baterii spadł do zera.

Chcąc mieć Navigatora "pod prądem", trzeba o tym pamiętać :cool


Jak zostawisz Navi w uchwycie i wyłączysz zapłon, to wyłączenie polega na wyłączeniu ekranu, Navi dalej jest aktywna i ciągnie prąd z baterii, pewnie chodziło o jej szybką aktywację, gdy zatrzymujesz się i np tankujesz.
artex
 
Posty: 33
Rejestracja: wtorek 09 lut 2016, 16:38
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: MEKI » poniedziałek 25 mar 2019, 20:44

Cześć, słuchajcie mam problem z Navigator VI, początkowo nie chciał się włączyć po podładowaniu
mam na ekranie duże BMW Motorrad i małe "SYSTEM" czasami system zmienia się w Loading i tak non stop
po podłączeniu w motocyklu robi się normalne tło i pyta mnie czy chce skasować dane użytkownika
TAK i drugi klawisz NIE oba próbowałem wcisnąć i niestety nici z tego.
Czy może ktoś z was miał podobne objawy?
Czy spróbować reset poprzez włącznik (10 sec) lub wypięcie baterii.
Co czynić :)
R 1200 GS

V-max, Fazer 1000, Ninja 900, VZR1800, K1600GT, R 1200 RT, R 1200 Gs
Awatar użytkownika
MEKI
 
Posty: 13
Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 17:11
Lokalizacja: Elblag
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: niewiem » poniedziałek 25 mar 2019, 21:40

MEKI pisze:Cześć, słuchajcie mam problem z Navigator VI, początkowo nie chciał się włączyć po podładowaniu
mam na ekranie duże BMW Motorrad i małe "SYSTEM" czasami system zmienia się w Loading i tak non stop
po podłączeniu w motocyklu robi się normalne tło i pyta mnie czy chce skasować dane użytkownika
TAK i drugi klawisz NIE oba próbowałem wcisnąć i niestety nici z tego.
Czy może ktoś z was miał podobne objawy?
Czy spróbować reset poprzez włącznik (10 sec) lub wypięcie baterii.
Co czynić :)


Zrób na początek reset, ale z prawdziwego zdarzenia:
https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=5 ... zpvROpQ1R8
niewiem
 
Posty: 1701
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: MEKI » wtorek 26 mar 2019, 12:05

właśnie postąpiłem jak w kolega "niewiem" zasugerował linkiem i zaś nici
reset nic nie wskórał - dalej napis BMW Motorrad i małe "SYSTEM" czasami system zmienia się w Loading i tak non stop
wypiąłem baterię i dalej to samo :)
trzymając z tyłu klawisz wyłącznika niestety nie mogę również wyłączyć, wygląda to tak jakby zawiesił się w momencie włączania
ani włączyć do końca ani wyłączyć ani zresetować
R 1200 GS

V-max, Fazer 1000, Ninja 900, VZR1800, K1600GT, R 1200 RT, R 1200 Gs
Awatar użytkownika
MEKI
 
Posty: 13
Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 17:11
Lokalizacja: Elblag
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: ParaGrzegorz » wtorek 26 mar 2019, 14:40

MEKI pisze:właśnie postąpiłem jak w kolega "niewiem" zasugerował linkiem i zaś nici
reset nic nie wskórał - dalej napis BMW Motorrad i małe "SYSTEM" czasami system zmienia się w Loading i tak non stop
wypiąłem baterię i dalej to samo :)
trzymając z tyłu klawisz wyłącznika niestety nie mogę również wyłączyć, wygląda to tak jakby zawiesił się w momencie włączania
ani włączyć do końca ani wyłączyć ani zresetować
Masz naładowaną baterię w navigatorze?
Spróbuj odpalić NVI przed wpięciem do uchwytu, później wepnji go włączonego.


______________
Pozdrawiam,
GB
Pozdrawiam

............................
Obecnie: R1200GS
Wcześniej: Simson, DL650
Awatar użytkownika
ParaGrzegorz
 
Posty: 1879
Rejestracja: wtorek 09 cze 2009, 20:16
Lokalizacja: Wrocław
Has thanked: 14 times
Been thanked: 1 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: jolko » środa 03 kwie 2019, 20:03

Witam serdecznie.
Mam problem z połączeniami telefonicznymi. Gdy dzwoni telefon widze ikonę, słyszę w interkomie ale gdy odbieram to cisza. Ja nie słyszę i nikt mnie nie słyszy. Raz na milion razy udaje sie ze słyszę.
W ustawieniach bluetooth mam wszytko ok. Najpierw parowalem kask potem iphone.

Muzyka lata, nawi słyszę ale rozmów nie słyszę. Resetowałem Navi, iphone, i interkom. Na nic. Może. Jak ktoś podobnie.

Z góry dzięki

Ps. Wszytko zaktualizowane do najnowszych wersji. Interkom to B901.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jolko
 
Posty: 4
Rejestracja: wtorek 26 lut 2019, 19:19
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: jolko » środa 03 kwie 2019, 20:36

I jeszcze jedna wskazówka. Jak wchodzę w ustawienia dźwięku, potem mikser to tam są 3 suwaki. Od nawi, telefonu i chyba multimediów. Jak włączony jest interkom to aktywne są tylko dwa - oprócz telefonu właśnie. Jak wyłącze interkom to dopiero wtedy suwak telefonu robi się aktywny.
jolko
 
Posty: 4
Rejestracja: wtorek 26 lut 2019, 19:19
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: Luzak » piątek 05 kwie 2019, 23:57

Zakładał może ktoś w RT blokadę wyjęcia nawigacji sterowaną centralnym zamkiem? Ciekawy jestem jak to się sprawdza po dłuższym użytkowaniu.
Awatar użytkownika
Luzak
 
Posty: 199
Rejestracja: niedziela 18 lut 2018, 17:05
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: niewiem » wtorek 14 maja 2019, 19:58

Czy ktoś próbował instalować nową wersję firmware o numerze 5.70?
Pomimo kilku zakończonych pozornym powodzeniem prób urządzenie nadal jest na 5.50.
Ponowne podłączenie i znowu informacja o dostępnej aktualizacji.
niewiem
 
Posty: 1701
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: adbok » środa 15 maja 2019, 18:30

Spróbuj przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych i rozpocznij update ponownie. Garmin Express masz najnowszą wersję ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
adbok
 
Posty: 38
Rejestracja: sobota 11 paź 2014, 11:25
Lokalizacja: Drzewica \ Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: BMW Navigator VI

Postautor: niewiem » środa 15 maja 2019, 19:35

adbok pisze:Spróbuj przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych i rozpocznij update ponownie. Garmin Express masz najnowszą wersję ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


Tak - nawet dokonałem reinstalacji Express'a.
Ale poradziłem sobie. Aktualizacja się powiodła przy wykorzystaniu Garmin Web Updater.
niewiem
 
Posty: 1701
Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 16:45
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: BMW Navigator VI

Postautor: aadamuss » środa 15 maja 2019, 23:34

U mnie okresowo strasznie zamula przy obliczaniu trasy ok. 300 km - 10-15 minut mielenia :-( Miał ktoś coś podobnego ?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
aadamuss
 
Posty: 998
Rejestracja: poniedziałek 09 lis 2015, 23:13
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

PoprzedniaNastępna

Wróć do Recenzje ubrań/kasków/akcesoriów itp.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość