BMW Navigator V

Kupiłeś coś ciekawego i chcesz podzielić się opinią na ten temat - tu możesz to zrobić.

Moderatorzy: Grzesiek, Tank

Re: BMW Navigator V

Postautor: arqs » poniedziałek 03 lip 2017, 09:46

dla potomnych, funkcja istnieje, działa wybiórczo, przynajmniej w moim przypadku.

Znajduje się w Aplikacje->Planner podróży->Lewy górny róg->Udostępnij


Dlaczego wybiórczo? Otóż po kliknięciu wybieramy trasy które chcemy udostępnić. U mnie, mimo że zaznaczałem trzecią pozycję na liście to zawsze wysyłał tylko te pierwszą z góry. Obszedłem to kasując inne, w ten sposób że pożądana była na samej górze.


W smartfon link nie zaobserwowałem możliwości podzielenia się trasą.
Awatar użytkownika
arqs
 
Posty: 107
Rejestracja: sobota 09 sty 2016, 19:16
Lokalizacja: Łódź

Re: BMW Navigator V

Postautor: piter1600 » wtorek 29 sie 2017, 21:28

Nowa aktualizacja map.....2018.20
R1200GSA LC 2015
piter1600
 
Posty: 745
Rejestracja: poniedziałek 08 cze 2015, 20:53
Lokalizacja: Prudnik

Re: BMW Navigator V

Postautor: arqs » piątek 08 wrz 2017, 15:29

Jasny wuj mnie zaraz strzeli, a wyjeżdżam za godzinę.

Misternie przygotowałem sobie trasę w basecamp, praca była mozolna, wyznaczanie tras przez lasy, łąki etc. drogami gruntowymi. Jak to przenieść wprost bez żadnego przeliczania do Navigatora 5? Wydawało mi się, że w 4 się importowało i nic nie przeliczało.
Awatar użytkownika
arqs
 
Posty: 107
Rejestracja: sobota 09 sty 2016, 19:16
Lokalizacja: Łódź

Re: BMW Navigator V

Postautor: żużu » piątek 08 wrz 2017, 15:39

Nie znam architektury piątki ale czwórka po zassaniu zrobi z tym co chce w myśl zasady: dojedziesz, gdzie sobie życzysz, drogą, której nikomu nie życzysz...
Chyba, że... wyłączysz autoprzeliczanie...

Żużu '77, Cieszyn, R12RT '05
Awatar użytkownika
żużu
 
Posty: 1841
Rejestracja: czwartek 17 kwie 2014, 16:02
Lokalizacja: Cieszyn

Re: BMW Navigator V

Postautor: radiolog » piątek 08 wrz 2017, 17:03

Autoprzeliczanie i włącz bezdroża , inaczej zawsze ślad będzie przeliczał na drogi i łąki nie uwzględni.
Albo jedziesz śladem, bez opcji nawigowania
Awatar użytkownika
radiolog
 
Posty: 8191
Rejestracja: wtorek 04 paź 2011, 10:08

Re: BMW Navigator V

Postautor: arqs » poniedziałek 11 wrz 2017, 08:04

Obszedłem dziada konwertując w basecamp trasę na ślad i eksportując ślad do Navigatora. W Navigatorze zaimportowałem ślad i włączyłem pokazywanie na mapie. Nawigowanie po śladzie w tym wypadku było wystarczające, bo drogi były umowne i trzeba było się po prostu trzymać kreski raz bliżej raz dalej.

Co ciekawe po wrzuceniu śladu można z niego zrobić trasę i jak się wyznaczy nawigowanie do punktu początkowego trasy (miałem tylko początkowy i końcowy) to trasa wydaje się być niezmieniona.


Generalnie dziadostwo, w mojej skromnej opinii.
Awatar użytkownika
arqs
 
Posty: 107
Rejestracja: sobota 09 sty 2016, 19:16
Lokalizacja: Łódź

Re: BMW Navigator V

Postautor: pawak » wtorek 12 wrz 2017, 18:30

BaseCamp przestał mi działać.
Zainstalowałem MapSource ale nie widzi mi nawigacji BMW Navigator V.
Gdzieś przeczytałem, że można w jakiś sposób skonfigurować Navigatora, żeby "widział" MapSource.
Ktoś może mi w tym pomóc?
pawak
 
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 12 wrz 2017, 18:26

Poprzednia

Wróć do Recenzje ubrań/kasków/akcesoriów itp.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość