kubagsx pisze:Toż to kondon. Padło Ci ZFE.
aramir pisze:Na szczescie jest mozliwosc jego naprawy
Gizzy pisze:Bartek... to źle wybrane moto jest
Wysłane z pośrodku niczego.
Baada pisze:aramir pisze:Na szczescie jest mozliwosc jego naprawy
Masz namiary na kogoś kto się tym zajmuje ?
Jaka jest skuteczność takich napraw ?
Będę wdzięczny za wszelkie info ...
aramir pisze:Na szczescie jest mozliwosc jego naprawy
emge pisze:Ze wskazaniem paliwa wystarczyło poszukać. One tak mają, przez budowę zbiornika.
Jackjack pisze:Wgl jak to jest z tym ZFE kazda urzywana czesc z innego motocykla trzeba jakby wklepac do komputera albo nadac jej nr vin motocykla?
Czy kazde inne ZFE z innego moto mozna skonfigurowac aby dzialalo w danym motocyklu?
Czyli rozumiem że soft dobierany jest pod model motocykla po nr Vin?0xFF pisze:Jackjack pisze:Wgl jak to jest z tym ZFE kazda urzywana czesc z innego motocykla trzeba jakby wklepac do komputera albo nadac jej nr vin motocykla?
Czy kazde inne ZFE z innego moto mozna skonfigurowac aby dzialalo w danym motocyklu?
Trzeba zakodować pod konkretny model motocykla.
Sprawdzić to można nawet Motoscanem, czy VIN się zgadza i kodowanie jest poprawne.
Poszukaj kogoś w okolicy, albo zainwestuj interfejs.
0xFF pisze:emge pisze:Ze wskazaniem paliwa wystarczyło poszukać. One tak mają, przez budowę zbiornika.
Nie doczytałeś. Właściciel napisał: "tankujac do pelna pokazuje 50%".
To jest nieprawidłowe zachowanie.
emge pisze:0xFF pisze:emge pisze:Ze wskazaniem paliwa wystarczyło poszukać. One tak mają, przez budowę zbiornika.
Nie doczytałeś. Właściciel napisał: "tankujac do pelna pokazuje 50%".
To jest nieprawidłowe zachowanie.
Mój też pokazuje pełny bak jako 1/2 zbiornika. Nowsiejsze tak majo.
Jackjack pisze:Sprawdziłem kable miernikiem i wygląda na to że prąd przechodzi brązowy to zgaduje że masa bo na kostce jest połączony z wieloma obwodami dobrałem się więc do ZFE po otworzeniu widoczne gołym okiem zacieki na płycie krzemowej ale nie mogę dostać się na 2 stronę płyty gdzie są wszystkie kondensatory. Płyta jest połączona gniazdem które wiadomo wychodzi z tyłu pytanie jak się tam dostać czy jest możliwość wybicia gniazda od tyłu przez otwory czy muszę odlutowac gniazdo?
Jackjack pisze:Generalnie szukanie innego ZFE nie przeraża mnie aż tak bardzo używki chodzą po 300 350 Zeta we Wro napewno znajdę jakiegoś magika z jednym już nawet rozmawiałem ale nie miał czasu i olał mnie mój typ ZFE to wersja Basic a takich jest najwięcej jedyna sztuka to wgrać odpowiedniego softa i skonfigurować tak aby wszystko działało
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość